Museiresan Arbetsbi

Om Museiresan

Museiresan 

Barn- och familjeaktiviteter på arbetslivsmuseer i Västra Götaland

Häng med på Museiresan och kliv in i en värld av hantverk och historia! På dessa museer hittar du arbeten och yrken från förr men också några som fortfarande finns kvar. Här får du prova på livet som hyttsnok i glasbruket och bekanta dig med en Nobelpristagares mystiska fröbyrå. Vilken är egentligen världens starkaste växtfiber och vågar du stoppa ned handen i klapplådan med fiskar?

Att besöka dessa miljöer är en upplevelse för alla generationer. På museerna kan alla dröja vid doften av backstugans kaffekvarn eller det lent slitna träet på ledstången i en grynkvarns trappa. Tillsammans kan tonåringen, både av idag och igår, spegla sig i bakskärmen på ett svenskbyggt åk och beundra både tvåtakt och turbo. Att balansera på ett par styltor väcker skratt och nostalgi hos gammal som ung.

Följ med arbetsbiet på en resa bland arbetslivsmuseerna och möt spännande och lärorika upplevelser för hela familjen. På det första museet får du ett pass där du samlar stämplar efter utförda uppdrag. Efter tre besökta museer och tre stämplar får du en present!

Museiresan är ett samarbete mellan NAV – Industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst, Innovatum Science Center och Studieförbundet Vuxenskolan. Syftet är att locka målgruppen unga att upptäcka arbetlivsmuseerna. Arbetsbiet symboliserar hållbarhet och vikten av gemensamt arbete.